Hypnotherapie

 

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie gecombineerd met hypnose.

Binnen hypnotherapie wordt veel aandacht besteed aan onbewuste processen en overtuigingen. Het is in het onbewuste waar al uw ervaringen zijn opgeslagen. U gaat in trance op zoek naar uw onbewuste ervaringen die de veroorzaker zijn van uw huidige problemen. Als u hier van bewust wordt en u verandert alle oordelen, conclusies, besluiten, gedachtes en emoties rondom deze ervaring, zal u in het dagelijks leven vrijwel direct een verandering bemerken. Ook kunt u in trance gewenst gedrag oefenen door dit in een ingebeelde situatie in de trance mee te maken. Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld. Trance kan opgewekt worden en dan spreken we over hypnose. Een persoon in trance slaapt niet, en kan zelf op elk moment de trance onderbreken. Je wordt geen andere persoonlijkheid na een hypnotherapie sessie. Je wordt juist steeds meer jezelf. Jouw onbewuste weet echt precies wat je wilt en nodig hebt. Als ik jou contact kan laten maken met jouw onbewuste, doe jij de rest.

Ook verlies je geen controle tijdens de hypnotherapie. Je krijgt juist veel meer controle. In een hypnotherapie sessie krijg je de mogelijkheid om controle weer te gaan nemen. Bijvoorbeeld over je angsten, verslavingen en gewoontes.

Meer informatie:
website van de Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten (NBVH)


De Hypnose- Regressietherapieopleiding die ik heb gevolgd is bij het toenmalige Trance art in den Haag, die inmiddels is veranderd naar tranceartacademie.nl