De hypnotische maagband

Tijdens deze behandeling in hypnose wordt aan je onderbewustzijn verteld dat je een maagbandoperatie ondergaat. Dat is in het echt natuurlijk niet gebeurt, maar je onderbewuste kent geen verschil tussen wat echt is gebeurt en wat je gelooft dat echt gebeurt is en heeft daardoor hetzelfde effect als een echte maagbandoperatie.

Na de operatie zal je hierdoor minder grote porties eten. Dat helpt bij het afvallen, omdat het je minder moeite kost om eten te laten staan. Ook zal je hongergevoel hierdoor verminderen.

Een belangrijk uitgangspunt voor mij hierbij is:

Ik zie het teveel eten als een symptoom, niet als een probleem.

Je lichaam heeft je tot nu toe op de best mogelijke manier geholpen om met je problemen (stress) in je leven om te gaan. Dat verdient respect. De tol is echter te hoog gebleken en dat wil je daarom veranderen. Want wat als je andere manieren kan vinden om met die stress om te gaan……….., andere mogelijkheden leert kennen en toepassen……., wat is er dan voor jou allemaal mogelijk? Tijdens de intake onderzoeken we de huidige situatie en stellen we haalbare doelen op. We brengen je eet- en beweegpatronen in kaart die er voor gezorgd hebben dat je stelselmatig teveel calorieën eet en hierdoor te zwaar bent geworden. Hierbij is niet het doel gewichtsverlies, maar het vinden en doorbreken van patronen. Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar deze patronen, die je hebt opgeslagen in je onderbewustzijn. Het kan zijn dat er in het verleden emoties zijn gekoppeld aan het eten van bepaalde producten. Het kan zijn dat je suiker – of andere dingen zoals snacks of koolhydraatrijke producten – bent gaan eten uit verdriet, woede, frustratie of onzekerheid of bijvoorbeeld om een leeg gevoel op te vullen. Als we die koppelingen hebben gevonden kunnen we deze op onbewust niveau resetten. Dit middels een combinatie van Brainspotting en Mind Eye power in hypnose.

Of de virtuele maagband geplaatst gaat worden hangt af van de reden van je overgewicht en is zeker niet in alle gevallen noodzakelijk. De maagband gebruik ik alleen als ondersteuning bij het veranderproces.

Een afspraak om alleen de hypnotische maagband te plaatsen kunt u daarom bij mij ook niet maken !